1 Nisan 2015 Çarşamba

Haşhaşlı Kremalı Revani


Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un 
  • 1 su bardağı siyah haşhaş 
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık yada ceviz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
Şerbeti İçin
  • 2,5 su bardağı su 
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • bir kaç limon damlası
Kreması İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un 
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya 
  • 20 gram margarin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt ( krem şanti için)
Hazırlanışı 

                 Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz her kekte olduğu gibi şeker ve yumurtaları boza kıvamına gelen kadar çırpıyoruz. ardından sıvıyağı ekleyip kıvamını açıyoruz ve irmik, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip kek kıvamını aldırıyoruz ve de mikseri bırakıp haşhaş ile fındığı ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz ve yağlanmış olan fırına girebilen büyükçe bir tepsiye döküyoruz. (benim ölçülerim fırına giren büyük bir alemiyon tepsiye göre ama aynı ölçülerle dikdörtgen borcama da yapabilirsiniz.) Ve kekimizi fırına atıp normal kek pişirir gibi pişiriyoruz. 

                 Kek pişerken de bir yandan şerbeti koyup kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Ve bir yandan da muhallebi malzemelerini krem şantiyle margarin hariç hepsini bir tencere içerisine alıp karıştırıp göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz ve pişince margarini ekleyip onuda soğumaya bırakıyoruz.

                Kek piştikten sonra soğuyan şerbetini veriyoruz ve az dinleniyor. O dinlenirken krem şantiyi çırpıyoruz ve soğyan kremayla buluşturup çırpıyoruz. Kekimiz dinlendikten sonra kremasınıda döküp 2-3 saat buzdolabında dinlendirip servis ediyoruz.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder