25 Aralık 2014 Perşembe

Sarıyer Poğaçası


Malzemeler

  • 2 yumurta (sarıları üzerleri için)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket yaş maya (Pakmaya)
  • 250 gr margarin
  • 2 su bardağı ılık süt
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • kaşar peyniri
Üzeri İçin
  • 2 Yumurta Sarısı
  • 1 çimdik toz şeker
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı

               Öncelikle margarini eritiyoruz ve bir kabın içerisine alıp tuz, şeker, maya, yumurta aklarını ve sütü alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz. Maya eridikten sonra (ben genelde pakmayanın yaş mayasını kullanıyorum çünkü hem çabuk eriyip işlemeye başlıyor hemde en güzel sonucu o veriyor.) azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edip üzerini nemli bezle örtüp yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Yarım saat sonra hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp elinizin içi ile yassılaştırıyoruz.

                                 Açtığımız hamurun içerisine uzun çubuklar halinde kestiğimiz kaşar peynirlerini koyuyoruz.

                                 Peyniri koyduğumuz hamuru fotoğraftaki gibi kapatıp hamurun ucundan değil fotodaki gibi peynirin dibinden bastırıp kapatıp tepsiye diziyoruz.

                                Hamurun hepsine şekil verdikten sonra yumurta şeker ve yağı çırpıp üzerlerine sürüyoruz ve 15 dk da tepsi mayası yaptırıp 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder