24 Kasım 2014 Pazartesi

Barbunya Yemeği


Malzemeler

  • yarım kg taze barbunya (Kuruda olabilir)
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • su
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı

               Barbunyalarımızı bir tencere içerisine alıp su ekleyip haşlanmaya bırakıyoruz.(Eğer barbunya kuru ise akşamdan yada bir kaç saat önceden sıcak suya basıp öyle haşlanmalı) Kaynadıkça yumuşayacaktır fasulyeler ve yumuşayınca altını kapatıp süzüyoruz. Kuru soğanı ince ince kıyıp bir tencere içerisine alıp 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilave edip pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince biber salçamızı ilave edip bir iki çevirip barbunyalarımızı ilave ediyoruz ve tuzunu karabiberini ekleyip fasulyelerimizin üzerini geçene kadar su ile doldurup kayanamaya bırakıyoruz. 20-30 dk kaynatıp altını kapatıyoruz ve istediğimiz zaman servise hazır.


Not: İsteğe göre barbunyanın içerisine havuçta koyabilirsiniz çok yakışır benim havucum o an için yoktu ama çok yakışıyor barbunya yemeğine havuç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder