8 Ekim 2014 Çarşamba

Hanımeller Pastası


Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2,5 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (veya margarin)
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket hanımeller bisküvi
  • 100 gr bitter çikolata
Hazırlanışı

              Süt, nişasta, un, toz şeker ve kakaoyu bir tencereye alıp güzelce karıştırıp ocağa alıyoruz ve ara ara karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz. 

               Bisküvileri bir kabın içerisine alıp elimiz ile ufalıyoruz.




                       Kaynamaya başlayan sosumuz göz göz olunca ocaktan alıp içerisine tereyağı çikolatayı ve vanilyayı ekleyip çikolata ve tereyağ eriyene kadar karıştırıyoruz.


                      Sosumuzu ufalanmış bisküvilerin üzerine döküp güzelce karıştırıyoruz hepsini.


                           Herhangi bir kek kalıbına buzdolabı poşetini açıp yerleştiriyoruz.



                           Kalıbın içerisine soslu bisküvilerimizi güzelce doldurup düzeltiyoruz.



                             Oda ısısına gelince dolaba atıp 2 saat dinlendiriyoruz. Dolapta dinlendikten sonra çıkarıp servis tabağımıza alıp üzerine ister çikolata sos döküyoruz istersek normal çikolatayı benmari usulü eritip döküyoruz isterseniz de sade bırakıp servis ediyoruz.



Not: Ben bisküvilerin bir paketini fındıklı diğer paketini de damla çikolatalı kullandım gayet güzel oldu
        Dilerseniz kalıp yerine minik mufin kalıplarına koyup öylede tek kişilik porsiyonlar halinde servis edebilirsiniz gayet şık olur sunumu da.
        Ben üzerine bitter çikolatayı benmari usulü eritip döktüm çok hoş bir tat verdi isterseniz normal çikolata sosta kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder