14 Temmuz 2015 Salı

Sarma Güllaç



Malzemeler
  • 10 yaprak güllaç yufkası
  • 1,5 lt süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • çekilmiş fındık veya ceviz
Hazırlanışı

               Sütü, vanilya ve şekeri kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Büyük bir tepsinin içerisine 2 kepçe alıp bir tane güllaç yaprağı alıp güzelce ıslıyoruz ve içine çekilmiş fındık koyup rulo yapıp gül şeklinde sarıyoruz. Bütün yufkalara aynı işlemi yaptıktan sonra kalan sütü de üzerlerine gezdirip soğuyuncaya kadar dışarıda soğuduktan sonrada 2-3 saat buzdolabın da dinlendirip servis ediyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder