28 Temmuz 2015 Salı

Fırında Tavuk


Malzemeler
  • İstediğiniz sayıda tavuk budu
  • yine istediğiniz miktarda patates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • tuz
  • kekik
  • pul biber
  • karabiber
  • sıvıyağ
  • su
Hazırlanışı

               Tavukları yıkayıp herhangi bir ısıya dayanıklı fırın kabına alıyoruz. Patatesleri soyup çok küçük olmayacak şekilde doğruyoruz ve derince bir kabın içerisine alıp yarım tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber ve çok az sıvıyağ ekleyip güzelce karıştırıp tavuklara ilave edip 180 derecelik fırına sürüyoruz ve kızarmaya bırakıyoruz. 20 dk kadar kızardıktan sonra bir tava içerisine az sıvıyağ alıp salçayı kavuruyoruz ve göz kararı su ekleyip kaynatıyoruz ve tuz ekleyip tavukların üzerine gezdiriyoruz ve 20 dk kadar daha fırında tutuyoruz ve pişkinliğini kontrol edip kapatıyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder