25 Haziran 2015 Perşembe

Sümbül Pare


Malzemeler
  • 3 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 kahve fincanı irmik
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 3,5 su bardağı un 
  • 1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin
  • 4 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı

               İlk olarak şerbet malzemelerimizi bir tencere içerisine alıp ocağa koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. 20 dk kadar kaynadıktan sonra şerbetimizin altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. 

               Tatlımız içinse un haricinde tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıyoruz yalnız bir yumurtanın sarısını kenara ayırıyoruz ve malzemeleri güzelce karıştırdıktan sonra azar azar un ekliyoruz benim bardağımla 3,5 su bardağı un yeterli geldi bardak ölçüsüne göre değişebilir ama tam karar olarak hamur ele yapışmayınca olmuş demektir. Hamur tamamlandıktan sonra istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp şekil veriyoruz ve herhangi bir fırın tepsisine diziyoruz.Tüm hamura şekil verdikten sonra üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp 180 derecelik fırında alt ve üstleri kızarana kadar pişiriyoruz. 

                Tatlımız piştikten sonra fırından çıkarıp 1-2 dk ilk sıcaklığını çıkartıp soğuk şerbetimiz ile buluşturuyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Servis esnasında isteğe göre üzerine hindistan cevizi, çekilmiş fındık ya da antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Ve özel bir öneri yanına kesme dondurma çok yakışıyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder