9 Haziran 2015 Salı

Karışık Kızartma



Malzemeler
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak 
  • 2 adet patates
  • 5-6 adet biber
  • 3 adet domates
  • tuz
  • 1 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak

Hazırlanışı 

                Patlıcanları ve patatesleri soyup istediğimiz şekilde doğruyoruz. Biber ve kabakları da istediğimiz şekilde doğrayıp kızgın yağda hepsin sıra ile kızartıyoruz. Sebzeler kızarırken domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayıp bir tava içerisine alıp sarımsakları da ilave edip çok az tuz ve çok az sıvıyağ ile pişiriyoruz.Sebzelerin hepsi kızardıktan sonra bir servis tabağına alıp üzerlerine domates sosunu döküp yoğurt ile servis ediyoruz.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder