29 Haziran 2015 Pazartesi

Çaylı Kek


Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık demli çay 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı mavi haşhaş
Hazırlanışı

               Her kekte olduğu gibi ilk olarak yumurtaları ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz çayı ve sıvıyağı ekleyip kıvamını açıyoruz unu, vanilyayı, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek ekliyoruz ve kek kıvamını alana kadar çırpıyoruz. En son mikseri bırakıp haşhaşı ekleyip spatula yardımı ile karıştırıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz ve 180 derecelik fırında kürdan kontrolü ile pişiriyoruz. Kek fırından çıkıp ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp isteğe göre üzerine pudra şekeri serpiyoruz. (dilerseniz kekin içerisine damla çikolatada ilave edebilirsiniz)








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder