21 Mayıs 2015 Perşembe

Üzümlü Kek


Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3,5 su bardağı un 
  • yarım su bardağı kuru üzüm 
  • 1 limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı 

                 Öncelikle yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sıvıyağ, suyu ve yoğurdu ilave edip kıvamını açıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edip çırpıyoruz. En son mikseri bırakıp üzümleri ve limon kabuğunu ekleyip spatula yardımı ile karıştırıyoruz ve yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derecelik fırında kürdan kontrolü ile pişiriyoruz.




2 yorum:

  1. tarfilerin birebir tutuyor ama yağı az koysak daha iyi olmazmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yarım bardağa düşürebilirsin ama birazcık daha kuru bi kek olma ihtimali oluyor o zamanda bazı keklerde canım

      Sil