25 Mayıs 2015 Pazartesi

Unlu Patlıcan Kızartması



Malzemeler
  • 4 adet patlıcan 
  • tuz 
  • un 
  • sıvıyağ

Hazırlanışı 

                Patlıcanları picama şeklinde soyup uzun uzun dilimler halinde kesiyoruz. Bir tencereyi su ile doldurup kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan suyun içerisine patlıcanları atıp yumuşayıp acı suyunu salana kadar haşlıyoruz. Haşlanan patlıcanları sudan alıp soğuk suya tutup süzülmeye bırakıyoruz. Yarım su bardağı kadar beyaz una 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz. Bir tavaya sıvıyağ koyup ısınmaya bırakıyoruz ve süzülen patlıcanları unu bulayıp ısınan yağa atıyoruz ve iki yanını da kızartıp alıyoruz yoğurt ile servis ediyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder