6 Nisan 2015 Pazartesi

Fincanda Kek



Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1,5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya
  • 3 çay bardağı un 
  • 2 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı

               Aslında normal kekten hiç bir farkı yok dolayısıyla normal bir kek yaparmış gibi aynı sırayla kekimizi çırpıyoruz. Kek hazır olduktan sonra çay fincanlarının içerisini yağlıyoruz ve yarısını geçene kadar hamurla dolduruyoruz. Benim 8 fincan çıktı bu ölçülerle. Derince bir tencerenin içerisine fincanları doldurup yine fincanların yarısına gelecek kadar su ile doldurup orta ateşteki ocağa koyup tencerenin kapağını kapamadan da temiz bir havlu ile örtüp kapağını kapıyoruz. Ara ara açıp kontrol edebilirsiniz benim 20 dk kadar bi sürede pişti. Bunda da normal kekte olduğu gibi kürdan batırıp pişip pişmediğini kontrol ediyoruz ve piştiyse altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca fincanlardan çıkarıp servis ediyoruz. Ben servis ederken üzerine çikolata sos döktüm bu sizin tercihinize kalmış.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder