9 Şubat 2015 Pazartesi

Kıymalı Patates Çanakları



Malzemeler

  • 2 adet patates
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • kaşar peyniri rendesi
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • pulbiber

Hazırlanışı

              Öncelikle patateslerimizi soyup enine yada boyuna ikiye bölüp içlerini hafif oyuyoruz ve tuzlayıp kızgın yağa atıp kızartıyoruz.Kızaran patateslerimizi kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını atması için dinlendiriyoruz

              Patatesler bir kenarda dinlenirken soğanı ince ince kıyıp bir tava içerisine kıyma ile beraber alıyoruz ve çok az yağ ekleyip kavurmaya bırakıyoruz. Biber ve domatesimizi küp küp doğruyoruz ve suyunu salıp çeken kıymaya ilave edip soteliyoruz ve baharatlarını ilave edip altını kapatıyoruz. 

              Patateslerimizi bir fırın kabının içerisine alıp iç kısımlarına bir kaşık yardımı ile kıymalı harcımızı dolduruyoruz. Bir tavaya salçamızı alıp üzerine 1 su bardağı su ilave edip karıştırıp kaynamaya bırakıyoruz ve kaynayınca ocaktan alıp önce kaşık yardımı ile patateslerimizin üzerine döküyoruz sonrada fırın tepsimize hepsini ilave edip 180 derecelik fırına sürüyoruz.15-20 dk kadar fırında pişirdikten sonra üzerlerine kaşar rendesi ekleyip kaşarlar eriyince fırını kapatıyoruz ve yemeğimiz hazır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder