3 Şubat 2015 Salı

Ankara Sarması


Malzemeler

  • 1 paket kakaolu petibör bisküvi
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 25 gram margarin
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hazırlanışı

               Öncelikle sütü bir tencere içerisine alıp şekeri, unu ve nişastayı ilave edip güzelce karıştırıyoruz ve ocağa alıp kaynayıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Muhallebi piştikten sonra margarin ve vanilyayı ilave edip mikserle çırpıyoruz. Bisküvileri rondodan toz haline gelene kadar geçiriyoruz ve dikdörtgen borcama döküp tabanına yayıyoruz. Muhallebiyi bir kepçe yardımı ile bisküvilerin üzerine dağıtmadan döküyoruz. Muhallebi soğurken krem şantiyi çırpıyoruz ve soğuyan muhallebinin üzerine döküp yayıyoruz. 2 - 3  saat dolapta dinlendirdikten sonra kesiyoruz ve bir spatula yardımı ile iki kat yapıp öle servis ediyoruz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder