28 Ocak 2015 Çarşamba

Pırasa Yemeği


Malzemeler
  • yarım kg pırasa
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı su 
  • tuz

Hazırlanışı

               Öncelikle pırasalarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz ve yıkayıp süzülmesi için bırakıyoruz. Soğanı ince ince kıyıp bir tencere içerisine alıyoruz ve havuçları da soyup istediğimiz şekilde doğrayıp soğana ilave ediyoruz. Sıvıyağı da ekleyip kavrulmaya bırakıyoruz. Soğanlar pembeleşince salçayı ilave edip süzülen pırasaları ekliyoruz biraz kavurup tuzunu ve suyunu ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Yemeğimiz kaynamaya başlayınca pirinci yıkayıp ekliyoruz ve pırasalar yumuşayana kadar pişiriyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder