1 Ocak 2015 Perşembe

Portakallı Kek


               Hazır okullar ve işler tatil çocuklar ve eşler evdeyken hemde dışarıda kar varken (yani kandıra da kar olmasa da bir çok ilde kar mevcut şuan) şöyle misssss gibi portakal kokan ve yerken damağınıza portakal tadı gelen bir kek yapmaya ne dersinizzzzz


Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı portakal suyu 
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın kabuğu 
  • 3,5 su bardağı un 
Hazırlanışı

              Her kekte olduğu gibi öncelikle yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz portakal suyu ve sıvıyağı ilave edip çok az çırpıp unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip kıvamı yoğunlaşıncaya kadar çırpıyoruz ve kalıba dökmeden portakal kabuklarını da ilave edip spatula ile karıştırıp yağlanmış kalıba döküyoruz ve 170 derecelik fırında kürdan kontrolü ile pişiriyoruz. Ben kek piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpip portakal dilimleri ile servis ettim hem portakalın kokusu daha bir içine işledi hemde görsel olarak çok şık oldu.




Not: Dilerseniz kekin içerisine yada üzerine fındık ve çikolata parçaları da ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder