30 Ocak 2015 Cuma

Kalp Un Kurabiyesi


Malzemeler
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un 
Hazırlanışı 

             İlk olarak margarin, sıvıyağ, pudra şekeri ve vanilyayı bir kabın içerisine alıp güzelce karıştırıyoruz ve azar azar un ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.

             Hamuru tezgahın ya da masanın üzerine alıp merdane yardımı ile çok ince almayacak şekilde açıyoruz ve kalp kalıplarla kesiyoruz. Kestiğimiz hamurları fırın tepsisine diziyoruz ve hamur bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra üzerlerine isteğe göre yine pudra şekeri serpiyoruz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder