27 Ocak 2015 Salı

Kalp Pasta


Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 6 yemek kaşığı un 
Muhallebisi İçin
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un 
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 25 gr margarin
  • 1 paket krem şanti 
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
Hazırlanışı

              Öncelikle pandispanyamızı hazırlıyoruz ve normal kekte uyguladığımız işlemleri uyguluyoruz ve kalp kalıba döküp 175 derecelik fırında pişiriyoruz.

               Kek pişerken muhallebizimi krem şanti ve margarin hariç tüm malzemeleri tencere içerisine alıp karıştırıp göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra margarini ekleyip soğumaya bırakıyoruz. 

               Kek piştikten sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan muhallebiye krem şantiyi çırpıp yarısını muhallebiye ekleyip çırpıyoruz. 

               Soğuyan keki ve muhallebiyi birleştiriyoruz yani keki 2 ye bölüp arasına muhallebi koyup kekle kapatıyoruz ve üstünüde muhallebi ile kaplıyoruz. Şantini ayırdığımız yarısını pastanın üstünü süslemek için kullanıyoruz. Ben pastayı eşimin doğum günü içi yapmıştım ve üzerine dr.oetker in renkli şekerleriyle yazı yazdım sizde istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.



2 yorum:

  1. Sevgililer gunu yaklasirken suuper oldu bu tarif ellerine swglik canim

    YanıtlaSil