29 Ocak 2015 Perşembe

Kakaolu Portakallı Kek


Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un 
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • portakal kabuğu
  • 3 yemek kaşığı çekilmiş fındık 

Hazırlanışı

             Öncelikle yumurtaları ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz, sıvıyağ ve portakal suyunu ekleyip kıvamını açıyoruz ve kakao, un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyip kek kıvamını alması için tekrar çırpıyoruz. Mikseri bırakıp portakal kabuklarını ve fındığı ekleyip spatula yardımıyla karıştırıyoruz ve yağlanmış kek kalıbına döküp 175 derecelik fırında kürdanla kontrol ederek pişiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder