7 Ocak 2015 Çarşamba

Açık Pide


Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • kaşar peyniri
  • beyaz peynir
  • sucuk
Üzeri için 
  • 1 yumurta sarısı
  • tereyağ
  • kekik
Hazırlanışı

               Öncelikle hamurumuzu yoğurmak için sıvı malzemeleri bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz ve maya eriyince azar azar un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur ediyoruz üzerini nemli bezle örtüp yarım saat kadar mayalandırıyoruz.

                Peynirleri rendeleyip karıştırıyoruz. Ve mayalanan hamurdan istediğimiz büyüklükte parçalar koparıp merdane yardımı ile uzun bir şekilde açıyoruz fakat bezeleri minik koparalım ki pidelerimiz de minnak olsun. Açtığımız hamurun içine peynirli harçtan koyup kenarlarını kapatıp uçlarını birleştiriyoruz ve pide şekli verip tepsiye alıyoruz sucuklarını diziyoruz. Bütün hamura aynı işlemi uygulayıp tepsilere alıyoruz ve 15 dk kadar tepsi mayası yaptırıp pidelerin kenarına yumurta sarısı sürüp 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından çıkarıp tereyağ sürüp kekik serpiyoruz pidelerimize.



Not: Pidelerin iç harcını istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz bu tamamen sizin tercihinize ve evde bulunan malzemelere bağlıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder