8 Aralık 2014 Pazartesi

Yumurtalı Ekmek



                        Malum evimizde çoğu zaman bayat ekmeklerimiz oluyor sobalı evde oturanlar şanslı bayat emekleri sobada mis gibi kızartıp tüketebiliyorlar ama bizim gibi kaloriferli evlerde olanlarda tost makinesine ya da ekmek kızartma makinelerine  talim ediyor. Eh bundan sıkılınca da başka alternatiflere baş vuruyoruz bayat ekmekleri değerlendirmek için annemin en eski yöntemini deniyorum hemencik ve mis gibi tazelenmiş oluyor kahvaltıya yetişiyor ekmeklerimiz hemde bu sayede haşlanmış ya da tereyağ da yumurta yemeyen kocama da yumurta yedirmiş oluyorum :) işte tarifim;

Malzemeler

  • 7-8 dilim bayat ekmek
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı 

              Öncelikle süt ve yumurtayı bir kabın içerisine alıp çırpıyoruz. Bir tavanın içerisine sıvıyağı koyup ocağın altını yakıyoruz ki yağ kızsın. Dilimlenmiş ekmekleri sütlü karışıma batırıyoruz her iki yanı da ıslandıktan sonra kızgın tavaya koyuyoruz ve iki yanını da kızartıp alıyoruz ekmekleri.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder