12 Aralık 2014 Cuma

Tuzlu Minik Simitler


Malzemeler
  • 125 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • aldığı kadar un 
Üzeri İçin
  • 1 yumurta 
  • susam
  • çörek otu
Hazırlanışı

               Kurabiye malzemelerini un hariç bir kabın içerisine alıp iyice karıştırıyoruz ve azar azar unu ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Üzeri için bir yumurtayı sarısını ve beyazını ayrı kaplara alıyoruz, susamı bir tabağa döküyoruz ve yoğurduğumuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce elimizde yuvarlayıp daha sonra tezgahın üzerinde elimizle kalem şeklinde uzatıyoruz ve uzattığımız hamurun iki ucunu birleştirip simit şekli verip önce yumurta akına daha sonrada susama bulayıp fırın tepsisine diziyoruz, hamurun yarısını susamlıyoruz yarısını ise sekil verip üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. Bütün hamura aynı işlemi uyguluyoruz ve 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder