11 Aralık 2014 Perşembe

Sütlaç


Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç (ben yasemin pirinci kullanıyorum kokusu güzel oluyor)
  • 1 su bardağı su
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
Hazırlanışı

              Öncelikle pirincimizi yıkayıp bir tencere içerisine alıp üzerine de 1 bardak su ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Pirinçler kaynayıp yumuşayınca sütü ilave edip güzelce karıştırıp kaynaması için bırakıyoruz. Süt kayanamaya başlayınca ara ara karıştırıyoruz ki taşmasın ve bu şekilde yarım saat kadar kaynatıyoruz. Yarım saat sonunda şekeri ilave edip karıştırıyoruz. (İsteğe göre şekerin miktarı azalabilir yada artabilir.) Şeker ile de beraber 20 dk kadar kaynatıyoruz ve sütlacımız kıvam alınca altını kapatıp kaselere yada kuplara servis ediyoruz. 




Not: Ben sütlacı annemden öğrendiğim şekilde yani kaynatarak kıvam aldırıp pişiriyorum çünkü babam sütlacın içine nişasta ya da pirinç unu konup pişirilince yemezdi "bebek maması gibi oluyor koymayın" derdi bu yüzden de annem hep kaynatıp kıvam aldırarak pişirir ve eğer denerseniz göreceksiniz ki o nişastalı sütlaca göre çoookk daha lezzetli oluyor böylesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder