6 Aralık 2014 Cumartesi

Sulu Köfte


Malzemeler

  • 250 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan 
  • 2 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye 
  • yarım demet maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
  • kekik
  • nane
  • sıvıyağ
  • un
Hazırlanışı

              Öncelikle kıymamızı bir kabın içerisine alıyoruz üzerine bir küçük soğanı rendeliyoruz, maydanozları ince ince kıyıp ekliyoruz baharatları da ilave edip yumurtayı kırıp güzelce yoğuruyoruz. Köfteyi yoğurduktan sonra bir tepsinin içerisine un koyup zeminin un ile kaplayıp köfteleri minik minik toplar olarak yuvarlayıp unun çerisine atıyoruz.
                         Köftelerin hepsini yuvarladıktan sonra tepsimizi sallıyoruz ki bütün köfteler una bulansın.

                        Köfteleri hazırladıktan sonra 1 adet soğanı küp küp doğrayıp bir tencere içerisine alıyoruz. Patatesleri de küp küp doğrayıp bir kenarda bekletiyoruz.Soğanların üzerine 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ilave edip kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince üzerine salçayı ilave edip bir kaç çevirip doğradığımız patatesleri ilave edip az kavuruyoruz. Patateslerin üzerini geçene kadar su ile doldurup kaynamaya bırakıyoruz. Yemek kaynamaya başlayınca köftelerimizi tek tek suya salıyoruz ve bezelyelerimizi de ilave edip 1 tatlı kaşığı tuz koyup kaynamaya bırakıyoruz.Patateslerimiz yumuşayıp köftelerimiz pişince yemeğimiz hazır demektir altını kapatıp servis ediyoruz.



Not: Dilerseniz yemeğin içerisine havuçta ilave edebiliriz. Ve yine dilerseniz köftenin içerisine pirinç yada bulgurda koyabilirsiniz yoğururken.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder