10 Aralık 2014 Çarşamba

Patlıcan Musakka


Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 3 adet biber (ben üç kulak biber kullandım ama sivri biberde olabilir)
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • tuz
  • karabiber
  • kekik
  • pulbiber
  • sıvıyağ
  • su

Hazırlanışı 

               Öncelikleri patlıcanlarımızı picama şeklinde soyup halka halka dilimleyip bol kızgın yağın içine atıp çok eritmeden kızartıyoruz. Patlıcanlar kızarınca havlu peçete serdiğimiz herhangi bir kabın içene alıyoruz ki fazla yağlarını salsın.

                Patlıcanlar bir kenarda beklerken bir yandan da soğanları küp küp doğrayıp bir tava içerisine alıp üzerine kıymayı ilave edip çok az yağ ile kavurmaya başlıyoruz. Domateslerin ikisinin kabuğunu soyup küp küp doğruyoruz, biberleri de küp küp doğruyoruz aynı şekilde sarımsakları da doğruyoruz.. Kıyma suyunu salıp çektikten sonra sarımsakları, biberleri ilave edip az soteliyoruz ve domatesleri ekleyip hafif soteliyoruz. Domateslerde suyunu salınca salçayı ve baharatları ilave edip 1 su bardağı kadar su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz.

               Sosumuz kaynarken herhangi bir fırın kabına patlıcanlarımızı diziyoruz. ve kaynayan sosumuzu üzerine yayıyoruz en üst kısmına da ayırdığımız biber ve domatesi halka halka kesip koyuyoruz 180 derecelik fırında 20 dk kadar pişirip çıkarıyoruz.





Not: Dilerseniz yemeğimizi fırına sürmek yerine yayvan bir pilav tenceresine düşeyip 10-15 dk ocakta tıkırdatıp da pişirebilirsiniz bu sizin isteğinize kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder