3 Aralık 2014 Çarşamba

Nohut Yemeği


Malzemeler

  • yarım kg nohut
  • 1 adet kuru soğan 
  • 2 çorba kaşığı biber salçası
  • su 
  • tuz
  • sıvıyağ

Hazırlanışı

              Öncelikle nohutumuzu bir gün önceden yada sabahtan sıcak su ile ıslıyoruz en az 4 saat sonra suyunu süzüp düdüklü tencereniz varsa ona koyup yeteri kadar su ile doldurup kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz kaynamaya başlayınca ses çıkarıcaktır ve sadece 8-10 arası kaynaması yeterlidir nohutun. He dersenizki düdüklü yok öleyse suya basıp 4 saat bekledikten sonra suyunu süzüp bir tencere içerisine alıp yeteri kadar su ile doldurup kaynamaya bırakıp kaynadıkçada yumuşaklığını kontrol edebiliriz. Düdüklüyü 10 dk kaynatıp altını kapatıyoruz ve bir 20 dk kadar bekletip havası normale dönünce havasını alıp kapağını açıp süzüyoruz. 

             Soğanlarımızı küp küp doğrayıp başka bir tencere içerisine alıp 3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ ekleyip soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Soğanlar pembeleşince salçamızı ekleyip bir kaç çevirip nohutu ilave ediyoruz bir tatlı kaşığı tuz ilave edip bikaç kez çevirip nohutların üzerini geçene kadar su ile doldurup kaynamaya bırakıyoruz ve 20-25 dk kadar kaynadıktan sonra yemeğimiz hazır.

             Yanına tereyağlı bir pirinç pilavı, bolll turşu ve yoğurt ile afiyetle yiyoruz :)



Not: Dilerseniz yemeğinizin içerisine haşlanmış et, pastırma ya da sucukta ilave edebilirsiniz bu tamamiyle sizin arzunuza kalmış.

Dip Not: Ben genelde bir paket nohutun hepsini bir defada ıslayıp düdüklüde haşlayıp buzdolabı poşetlerine doldurup buzluğa atıyorum ve yemek yapmak istediğim zaman buzluktan çıkarıp sadece soslayıp pişiriyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder