Malzemeler
- yarım kg kültür mantarı
- yarım kg tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 3 adet sivri biber yada etli biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- tuz
- karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle soğanları ince ince kıyıyoruz bir tencere içerisine alıyoruz ve tavuk göğüslerini de küp küp doğrayıp yıkayıp soğanların üstüne ilave edip çok az da sıvıyağ ekleyip ocağa koyuyoruz. Tavuk ve soğanlar sotelenirken domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. Biberlerin tohumlarını çıkarıp onları da küp küp doğruyoruz. Mantarların da kabuklarını soyup yıkayıp küp küp doğruyoruz. Tavuklar sotelendikten sonra biberleri ekleyip bir kaç kez çevirip domatesleri ilave ediyoruz. Domatesler suyunu salınca salçayı ilave ediyoruz bir kaç kez de öle çevirip mantarları ekliyoruz ve baharatları ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. 20-30 dk kısık ateşte kaynadıktan sonra yemeğimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder