17 Aralık 2014 Çarşamba

Kremalı Patates


Malzemeler

  • 2 büyük patates
  • 1 kutu krema
  • kaşar peyniri rendesi
  • tuz
  • karabiber
  • pulbiber
Hazırlanışı

              Öncelikle patatesleri soyup halka şeklinde yada elma dilimi şeklinde doğruyoruz. Sonra üzerlerine kremayı döküp baharatlarını ilave edip karıştırıp herhangi bir fırın kabın içine döküyoruz.180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

                                     Patatesler kızarıp yumuşayınca üzerlerine kaşar rendesini ilave ediyoruz. Ben pul biberi de içine değil üzerine serpiyorum kaşarla beraber.Tekrar fırına sürüp kaşarlar eriyene kadar bekletiyoruz ve sonra fırından alıp servise hazır hale geliyor.
                          


Not: Genellikle krema nasıl bir krema diye soru alıyorum aşağıdaki fotoda ki kremayı kullanıyoruz bunu A101 den alıyorum fakat büyük marketlerde Pınar yada başka markalarında aynı ürünü bulunuyor ve bunu ister böreklere, ister keklere, ister ganaj kreması yapmak için kullanabilirsiniz.


                 Ayrıca bu patatesi de hem kahvaltılarda hem tavuk yemeklerinin yanında hemde çay sofralarında rahatlıkla ikram edebilirsiniz her menüye uygun bir tattır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder