1 Aralık 2014 Pazartesi

Fırın Makarna


Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna 
  • 1 paket hazır beşamel sos 
  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 büyük kase rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlanışı 

                Makarnaları haşlamak için kaynar suya koyuyoruz ve onlar haşlanırken bir yandan da beşamel sosu hazırlıyoruz. Sütü bir tencere içerisine alıp toz hazır sosu döküp karıştırıp pişirmeye bırakıyoruz.(İsterseniz sosu evde kendinizde hazırlayabilirsiniz fakat zaten uzun bir işlem olduğu için pratik olması için ben hazır kullanıyoruz.) Makarnalar piştikten sonra süzüp boşalttığımız tencereye yada büyük bir kabın içerisine alıyoruz üzerine beşamel sosu döküyoruz ve rendelenmiş kaşardan biraz tencerenin içine döküp güzelce karıştırıyoruz. Karıştırdığımı makarnayı herhangi bir fırın kabına döküp güzelce yayıyoruz ve üzerini de peynirle kaplayıp 180 derecelik fırına sürüp üzerine kızarana kadar pişiriyoruz.


Not: İsteğe göre makarnamızın içerisine beyaz peynir, garnitür veya kıymalı makarna sosu yapıp ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder