22 Aralık 2014 Pazartesi

Çıtır Paneli Tavuk


Malzemeler

  • yarım kg tavuk göğsü
  • 1 paket çıtır pane harcı
  • 2 yumurta
  • sıvıyağ
Hazırlanışı

              Öncelikle tavukları istediğimiz büyüklükteki parçalara ayırıp yıkıyoruz. Yumurtaları bir kaba alıp çırpıyoruz. Pane harcını da yayvan bir tabağa döküyoruz. Bir tavaya yeterli miktarda (abartmamak kaydıyla) sıvıyağ koyup kızdırıyoruz. Tavukları önce yumurtaya sonrada paneye bulayıp kızgın yağa atıyoruz.Her iki yanları da güzelce kızarana kadar pişirip alıyoruz. Yanına mis gibi bir şehriye pilavı bide kremalı patates yapıp servis ediyoruz :)



Not: Dilerseniz tavuk göğüsü yerine but yada bagette alıp yapabilirsiniz bu tamamiyle sizin tercihinize kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder