14 Kasım 2014 Cuma

Tepside Kumpir (Hamursuz Pizza)


Malzemeler

  • 5-6 adet orta boy haşlanmış patates
  • 1 şişe hazır garnitür
  • 10-12 adet kornişon turşu
  • mor lahana
  • kaşar peyniri rendesi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • karabiber
  • tuz
  • pulbiber
  • sosis
  • 1 tatlı kaşığı salça 
  • turşulu zeytin 
  • ketçap
  • mayonez
Hazırlanışı 

              Patateslerimizi haşladıktan sonra sıcak şekilde rendeliyoruz yada çatal yardımı ile eziyoruz içerisine baharatları, tereyağı ve istediğimiz miktarda kaşar peyniri rendesini ilave edip güzelce karıştırıp bir borcama yada tepsiye döküp tabanına elimiz ile bastırıp düzlüyoruz. 

              Sosisleri yuvarlak yuvarlak doğrayıp bir tavaya az yağ ile koyup bir kaç kez çeviriyoruz ve salçayı çok az su ile ilave edip salça rengini verince altını kapatıp patateslerin üzerine döküyoruz. 

              Mor lahanamızı ince ince kıyıp yıkayıp süzdürüp sosislerin üzerine döküyoruz. Kornişon turşularımızı ince ince doğrayıp garnitür ile karıştırıp mor lahananın üzerine yayaıyoruz ve zeytinlerimizi de halka halka doğrayıp onları da en üste ilave edip isteğe göre de ketçap mayonez ile süslüyoruz ve kumpirimiz servise hazır.



Not: İsteğe bağlı kumpiri tepsiye değilde minik mufin kalıplarına doldurarak porsiyonluk olarakta servis edebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder