15 Kasım 2014 Cumartesi

Gül Böreği


Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 6 adet orta boy haşlanmış patates
  • yarım demet maydanoz
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber
  • pul biber
  • toz nane
  • 7 türlü baharat
Hazırlanışı

                Haşlanmış olan patatesleri rendeliyoruz, maydanozları ince ince kıyıp ekliyoruz ve baharatlarıda ilave edip güzelce karıştırıyoruz.


                            3 çorba kaşığı yoğurdu bir kabın içerisine alıyoruz ve sıvıyağı ekleyip çırpıyoruz. Yufkaları masamızın yada tezgahımızın üzerine üst üste açıyoruz. Ve açtığımız yufkaları 4 e bölüyoruz.





                             Böldüğümüz parçalardan birini alıp fırça yardımı ile hazırladığımız sostan her yanına sürüyoruz. Sosu sürdükten sonra yufkanın geniş kısmına hazırladığımız patatesli harçtan yayıyoruz.




                          Patatesli harcı yaydıktan sonra yufkayı rulo şeklinde sarıp bir ucundan dolayarak gül şeklini veriyoruz.




                     

Yufkaların hepsini sardıktan sonra fırın tepsisine diziyoruz ve kalan 3 yemek kaşığı yoğurda 1 yumurta kırıp çırpıyoruz ve böreklerimizin üzerine sürüp 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.



Not: Dilerseniz böreklerinizi bir iki gün önceden sarıp bir tepsiye dizip üzerlerini de streç film ile kapatarak dolapta bekletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder