12 Ekim 2014 Pazar

Tuzlu Kurabiye


Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yumurta (1 yumurtanın sarısı üzeri için)
  • aldığı kadar un 
Üzeri İçin
  • susam ve çörek otu

Hazırlanışı 

              Margarin, tuz, şeker ve bir yumurtanın sarısını üzerleri için ayırıp gerisini hamur ile karıştırıyoruz. Yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğimiz şekilleri verip fırın tepsisine diziyoruz ve üzerlerine önce yumurta sarısı sonrada susam ve çörek otu serpip 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder