28 Ekim 2014 Salı

Pirinç Unlu Kek


Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı pirinç unu
  • 1,5 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 dolu dolu yemek kaşığı kakao
Sosu İçin
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
Muhallebisi için
  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta 
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Hazırlanışı

               Öncelikle kekimizi yapmak için yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz sütü ve sıvıyağı ekliyoruz az daha çırpıp kakao, vanilya, kabartma tozu, pirinç unu ve unu ekleyip güzelce kıvamını alana kadar çırpıyoruz yağlanıp unlanmış kek kalıbına döküp 170 derecelik fırında kürdan ile kontrol ederek pişiriyoruz. 


               Kek pişerken muhallebi malzemelerini krem şanti hariç tümü bir tencere içerisine alıp karıştırıp göz göz olup kaynaya kadar pişiriyoruz ve piştikten sonra ilk sıcaklığını çıkarıp krem şantiyi ilave edip mikser ile çırpıyoruz. 

               Kek pişip fırından çıktıktan sonra 15 dk dinlendiriyoruz ve o arada da sos malzemelerimizi bir kap içine alıp çırpıyoruz 15 dk sonunda kalıbın içinde duran kekimize sosumuzu kaşık yardımı ile yediriyoruz ve kalıptan çıkarıp dilimliyoruz kekimizi ve de servis tabağına dizip üzerine de hazırladığımız muhallebimizi döküyoruz. Ben acelem olduğu için muhallebinin üzerine çikolata rendeledim fakat rendelemek yerine çikolatayı benmari usulu eritip muhallebinin üzerine gezdirirseniz hem muhteşem bir görüntüsü olur hemde güzel bir tat verir.



Not: Dilerseniz kekin üzerine sosunu ve muhallebiyi de dökmeden servis edebilirsiniz her haliyle muhteşem bir tadı var.

Dip Not: Mis_Kokulu_Mutfak tarifi ile..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder