29 Ekim 2014 Çarşamba

Pastane Açması


Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • 100 gr tereyağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • aldığı kadar un 
İçi İçin
  • 50 gr tereyağ
Üzeri İçin
  • 1 yumurta sarısı
  • çörekotu - susam
Hazırlanışı

              Poğaça için tüm sıvı malzemeleri bir kabın içerisine alıp maya eriyene kadar karıştırıyoruz azar azar un ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edip üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat 45 dk kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Hamur mayalandıktan sonra istediğimiz büyüklükte bezeler koparıp merdane yardımı ile ucunca şekilde açıyoruz. Açtığımız hamurun üzerine tereyağ sürüp rulo şeklinde sarıp hamurun iki ucunu birleştirip açma şekli veriyoruz tüm hamura aynı işlemi uyguladıktan sonra 15 dk tepsi mayası yaptırıp üzerlerine önce yumurta sarısı sürüyoruz sonrada çörekotu ve susam serpip 170 derecelik fırında altları kızarana kadar pişiriyoruz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder