14 Ekim 2014 Salı

Paçanga Böreği


Malzemeler
  • 2 adet hazır yufka
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet büyük domates
  • 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
  • yarım su bardağı beyaz peynir
  • 1-2 diş sarımsak
  • 12 dilim pastırma
  • yarım su bardağı sıvıyağ
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

              Biberleri ve domatesleri ince ince doğruyoruz. Biberleri bir tavanın içerisine alıp az yağ ile soteleyip domatesleri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Yufkaları açıp üst üste koyup 4 e bölüyoruz. Soğuyan domates ve bibere peynirleri, baharatları, rendelenmiş sarımsakları ve ince kıyılmış pastırmaları ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Böldüğümüz yufkaların geniş ucuna hazırladığımız harçtan dolu dolu bir yemek kaşığı koyup dolma gibi sarıyoruz ve yufkanın ucunu suya batırıp kapatıyoruz. Yufkaların hepsini sardıktan sonra bir tava içerisine yağımızı döküp kızınca içine böreklerimizi atıp kızartıyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder