17 Ekim 2014 Cuma

Mantar Kurabiye


Malzemeler

  • 200 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2,5 su bardağı toz nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • aldığı kadar un 
Üzeri İçin
  • kakao
Hazırlanışı

               Un hariç tüm kurabiye malzemelerini bir kaba alıp karıştırıyoruz ve azar azar un ilave edip yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp önce elimizde yuvarlayıp daha sonra hafif bastırıp fırın tepsisine diziyoruz. Hamurun hepsine şekil verdikten sonra bir tabak içerisine kakao döküp herhangi bir şişe kapağını önce suya sonra kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastırıp şekil veriyoruz ben bu işlemi tırtıl kurabiye kalıbının uzu ile yaptım yıldız şekilini vermek için bu sizin tercihinize kalmış. Kurabiyeleri kakaoladıktan sonra 170 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder