26 Eylül 2014 Cuma

Yeşil Mercimekli Börek



Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • yarım su bardağı süt 
  • yarım çay bardağı sıvıyağ
İç harcı için
  • 1 su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
  • 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı

               Kuru soğanımızı küp küp doğrayıp bir tavanın içerisine alıp üzerine çok az sıvıyağ ekleyip sotelemeye başlıyoruz. Soğanlar pembeleşince salçasını ekleyip haşlanmış olan mercimeklerimizi ve tuzu ilave edip güzelce karıştırıp bikaç dk kavurup altını kapatıyoruz.


               İç harcımız bir kenarda soğurken baklavalık yufkamızı paketinden çıkarıyoruz. Markası hiç önemli değil herhangi bir baklavalık yufka olur ben evde bu vardı bunu kullandım ve sonuç gayette güzel oldu.


                         Paketinden çıkardığımız yufkadan 4 kat ayırıp tezgahın üzerine alıyoruz.


                                          Açtığımız yufkayı enine 4 eşit parçaya  bölüyoruz.


                                  Böldüğümüz bir parçayı ayırıp her katını açıp süt ve sıvıyağı karıştırıp fırça yardımı ile yufkanın her katına sürüyoruz.


                                         Sütlü karışımı sürdükten sonra iç harcından bir yemek kaşığı alıp yufkanın bir ucuna koyuyoruz ve rulo yapıp kenarlarını kapamadan arıyoruz.





                      Bütün yufkaya aynı işlemi uygulayıp fırın tepsisine diziyoruz. Hepsi bittikten sonra böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. 



Not: İsterseniz böreğinizi bir gece önceden sarıp tepsiye dizip üzerini streç film ile kapatıp buzdolabında tutup sabahta pişirebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder