8 Eylül 2014 Pazartesi

Patates Kavurması


              Bizim evde patates haşlanmış ve ertesi güne de haşlanan patatesten bir kaç tane kalmışsa hemen değerlendirilir ve hem çay sofralarına hemde kahvaltı sofralarına yakışan bir çeşit çıkar ortaya. İşte tarifi;

Malzemeler

  • 3-4 adet haşlanmış patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
Hazırlanışı

                Patatesler, soğan ve domates küp küp doğranır. Soğanlar bir tava içerisine alınıp az sıvıyağ ile pembeleşinceye kadar kavrulur pembeleşince domatesler ilave edilir az tavada çevrilip salça eklenir ve ardından patates, tuz ve nane eklenip biraz kavrulur ve servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder