Malzemeler
- 2 adet büyük ayva
- 1,5 su bardağı şeker
- bir kaç damla limon suyu
- 3 adet karanfil
- 1 su bardağı su
Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyuyoruz ve bunu yaparken de ayva çekirdekleri ayırıp bir kenara bırakıyoruz. Soyduğumuz ayvaları istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.
Not: Ayva çekirdeklerini reçelimizin içine atıp kaynatmamızın sebebi reçelimize renk vermesidir çekirdekler rengini bırakıp kızartır reçelimizi. Ve reçel piştiğinde de çıkarmamızın sebebi eğer reçelin içinde kalırsa kıvamını daha arttırır ve jöle kıvamına getirir çünkü ayva çekirdeğinin bir diğer özelliği de suyun içinde beklediği zaman jöle olmasıdır.
ev reçeli gibisi var mı :) annem herşeyi göz kararı yaptığı için tarif konusunda çok sıkıntı çekiyorum ama sizin tarifinizi en kısa sürede deneyeceğim :)
YanıtlaSilevet ev reçeli gibisi yok benim annemde hep göz kararı yapar geçen yıl ilk kez denemiştim reçelleri ama güzel olmuştu inş sizde beğenirsiniz :)
Sil