30 Eylül 2014 Salı

Ayva Reçeli


Malzemeler

  • 2 adet büyük ayva
  • 1,5 su bardağı şeker
  • bir kaç damla limon suyu
  • 3 adet karanfil 
  • 1 su bardağı su
Hazırlanışı

                Ayvaların kabuklarını soyuyoruz ve bunu yaparken de ayva çekirdekleri ayırıp bir kenara bırakıyoruz. Soyduğumuz ayvaları istediğimiz büyüklükte doğruyoruz.


                                    Doğradığımız ayvaları bir tencere içerisine alıp üzerine şekeri ekliyoruz ve 4 saat kadar şekerle bekletiyoruz.


                           4 saat sonunda ayvalarımıza suyumuzu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Reçelimiz kaynayıp kıvam almaya başladığında içerisine ayırdığımız ayva çekirdeklerini ve karanfilleri atıyoruz. Biraz kaynatıp limonu damlatıyoruz ve artık reçelimiz kıvam alınca altını kapatıp ayva çekirdeklerini çıkarıyoruz içinden. Reçel soğuduğunda da kavanoza alıp kapatıyoruz.



Not: Ayva çekirdeklerini reçelimizin içine atıp kaynatmamızın sebebi reçelimize renk vermesidir çekirdekler rengini bırakıp kızartır reçelimizi. Ve reçel piştiğinde de çıkarmamızın sebebi eğer reçelin içinde kalırsa kıvamını daha arttırır ve jöle kıvamına getirir çünkü ayva çekirdeğinin bir diğer özelliği de suyun içinde beklediği zaman jöle olmasıdır.

2 yorum:

  1. ev reçeli gibisi var mı :) annem herşeyi göz kararı yaptığı için tarif konusunda çok sıkıntı çekiyorum ama sizin tarifinizi en kısa sürede deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ev reçeli gibisi yok benim annemde hep göz kararı yapar geçen yıl ilk kez denemiştim reçelleri ama güzel olmuştu inş sizde beğenirsiniz :)

      Sil