29 Ağustos 2014 Cuma

Rulo Tavuk Göğsü


Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
Hazırlanışı

                Sütü, şekeri ve unu bir tencere içerisine alıp topaklar gidene kadar karıştırıp ocağa alıyoruz ve karıştırarak göz göz olup kaynayana kadar pişiriyoruz. Kaynadıktan sonra ocaktan alıp içerisine vanilya ve margarini ekleyip 10 dk mikser yardımı ile çırpıyoruz. Bir fırın tepsisinin içerisine hindistan cevizini her yana eşit dağılacak şekilde döküyoruz ve onun üzerine de muhallebiyi yayıyoruz. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında 2 saat dinlendirip şeritler halinde kesip rulo yapıp servis ediyoruz.




Not: Birsence'nin tarifi ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder