17 Ağustos 2014 Pazar

Ağlayan Kek


Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı toz şeker
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 2 su bardağı un 
Keki Islamak İçin 
  • 2,5 su bardağı süt
Sosu İçin 
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt (krem şanti için)
  • 1 paket çikolata sos
  • 2 su bardağı süt (çikolata sos)
Hazırlanışı

                 Öncelikle kekimizi hazırlıyoruz ve yumurta ile şekeri boza kıvamına gelene kadar çırpıyoruz sütü ve sıvıyağı ekleyip biraz daha çırpıp unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip son kez güzelce çırpıp yağlanmış olan borcama döküyoruz ve 170 derecelik fırında kürdan yardımı ile kontrol ederek pişiriyoruz yalnız kek çabuk pişen ve fırından çıktıktan sonra hafif çöken bir kek üzülmeyin sakın çöktüğü için.
                  kekimiz fırından çıktıktan sonra üzerine soğuk sütü döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kek soğurken de krem şantimizi çırpıp çikolata sosu pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kek ve çikolata sos soğuduğunda kekin üzerine önce krem şantiyi yayıyoruz şantinin üzerine de çikolata sosu döküp 1-2 saat dolapta dinlendirip servis ediyoruz.




Not: Bu ölçülerle dikdörtgen büyük bir borcama oluyor kek isterseniz farklı boyutlarda kalıplara da yapabilirsiniz çünkü kek hamuru zaten az olduğundan her kalıba rahat oluyor. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder